JógaKlikk -  Online jógaórák

''Golyóálló'' gyereket szeretnél? Tanítsd meg relaxálni már a gyerekkorban!

Publikációk hozzászólás 2015-09-25

Korábban volt róla szó, hogy napi szinten foglalkoznak majd relaxációval a gyerekek az iskolákban, azután mégsem tették kötelezővé, illetve nem ebben a formában. Pedig ha a relaxációt tanítanák, pár év múlva ez a világ egy sokkal szebb hely lenne!

Kultúránkban a csendben ücsörögve befelé figyelés egyfajta semmittevésnek minősül, folyton le akarjuk kötni a figyelmet valami "értelmes", külső dologgal, és talán csak a jógának és keleti filozófiák beszivárgásának köszönhető, hogy egyre inkább felismerjük ennek az értékét. A külső ingerek általában túl intenzívek, és nincsenek harmóniában a szervezetünkkel. Túlstimulált világunkban állandó készenlétben áll az idegrendszer, és felborul a belső egyensúly, betegségeket és kimerültséget hagyva maga után.

A jóga óriási népszerűségének az az oka, hogy tömegek ismerték fel, ez így nincs jól, hiszen túl sok a szenvedés, nem tudjuk kezelni az érzelmeinket és indulatainkat, boldogtalanok vagyunk.

Forrás: Thinkstock


Az ellazulást mi magunk is létre tudjuk hozni, és képesek vagyunk kompenzálni a minket ért káros hatásokat, a megfelelő technikákkal kiegyensúlyozhatjuk a vegetatív idegrendszert. Ez egy olyan erő, ami egyetlen pirulának vagy technikai eszköznek sincsen.

De miért nem ér rá a relaxációt megtanulni felnőttkorban?

A gyerekek a stressz és a különböző problémák tünethordozói, az őket körülvevő felnőttek nem tudják őket tökéletesen megóvni a saját életük nehézségeitől, még ha igyekeznek is erre.
A gyereknek a szüleién kívül ráadásul a saját életének kihívásaival is szembe kell néznie, és ez a legtöbbjüknek korántsem megy olyan flottul.

Kisgyermekkorban még zsigerből, sokkal könnyebben meg tudják tanulni, és be tudják illeszteni az életükbe az önsegítő technikákat.

Forrás: Thinkstock

És akit még ez sem győz meg, kutatások garmada bizonyítja, hogy a relaxáció növeli a fizikai és szellemi teljesítményüket, erősíti az immunrendszerüket, a hormonrendszert harmonizálja, növeli a kreativitásukat, motiváltabbá, koncentráltabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi őket.

Life.hu tipp
Relaxációból sokféle létezik, bármilyen életkorban elkezdhető, ám a legideálisabb már gyerekkorban. Ha lurkód hazatér az iskolából egy fárasztó nap után, próbáld ki vele a JógaKlikk e heti ingyenes videóját, ami egy rövid relaxáció kisiskolásoknak. Klikkelj ide!

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!